Tuotekategoriat

FAQ

FAQ

Kuinka tarkistan tilaukseni tilan?
Sinun tilauksesi käsittely on 48 tuntia. Kun tilauksesi lähetetään varastostamme, saat vahvistuksen seuranta-aineistasi.

Mikä on arvioitu toimitusaika?
Yleensä lähetämme tuotteen sivulla mainittuun aikaan. Työpäivät eivät sisällä juhlia ja sunnuntaita. Arvioitu toimitusaika riippuu määräpaikasta, jolta tilaus lähetetään. Yleensä kestää 5-12 päivää.

Miten toimitusprosessi toimii?
Kaikki toimitukset lähetetään tunnettujen kuriiritoimistojen, kuten UPS, FedEx, DHL, Epack ja Hongkong Post kautta. Lähetyksen jälkeen saat ilmoituksen ja saat seurantakoodin. Kaikki elektroniset tuotteet ovat vakuutettuja varkauksille ja vaurioille kuljetuksen aikana.

Kuinka palautan tuotteen palautusta varten?
Jos ostit tuotteesi kaupassamme ja olet tyytymätön mistä tahansa syystä, palauta se takaisin kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa ostosta hyvitykseen. On huomattava, että asiakkaan on maksettava tuoton kustannukset.

Milloin on paras tapa ottaa meihin yhteyttä?
Asiakaspalvelutiimi tarjoaa palveluja klo 9.00-17.30 maanantaista lauantaihin. Suljettu sunnuntaisin ja suurimmilla juhlapäivillä.

Kuinka maksan ostoksesta?
Tarjoamme sinulle useita maksutapoja. Riippumatta online-maksutavasta voit olla varma siitä, että MyKuoretin luotettavat maksuliikennekumppanit käyttävät suojattua salaustekniikkaa, jotta tapahtumatietosi pysyvät luottamuksellisina kaikkina aikoina. Voit käyttää ostoksia PayPalin, luottokortin (Visa, Master Card) ja Western Unionin kautta.

Miten maksan luotto- tai maksukortilla?
Hyväksymme Visa, MasterCard-maksukortit. Jos haluat käyttää maksukorttia maksua varten kassalla, tarvitset tietoja, kuten kortin numeron. Sitten sinut ohjataan pankkisi tietoturvasivulle syöttääkseen verkko-salasanasi (pankkisi antama) maksun suorittamiseen.

Onko turvallinen käyttää MyKuoret-luottokorttiani?
MyKuoretin online-tapahtumat ovat turvallisia ja niillä on tällä hetkellä korkeimmat transaktion suojaukset Internetissä. MyKuoret käyttää 256-bittistä salaustekniikkaa suojaamaan korttitietojasi, kun se toimitetaan turvallisesti omalle pankille maksuprosessoinnissa. Kaikki luotto- ja maksukorttimaksut käsitellään suurten pankkien hallinnoimien maksullisten maksuliittymien avulla. Pankit käyttävät nyt 3D-suojattuja salasanapalveluja verkkokauppoihin, jotka tarjoavat lisää suojaustasoa todentamisen kautta.

Mitä toimenpiteitä MyKuoret ryhtyi estämään korttivakuutuksia?
MyKuoret totesi voimakkaiden petosten havaitsemisen ja resoluution ominaisuuksien merkityksen. Me ja verkkomaksukumppanimme valvovat jatkuvasti epäilyttävää toimintaa tapahtumissa ja merkitsevät mahdollisia petollisia liiketoimia, jotta tiimimme voi suorittaa manuaalisen vahvistuksen. Harvoissa tapauksissa, kun tiimimme ei pysty poistamaan petoksen mahdollisuutta, tapahtuma keskeytetään tilapäisesti ja asiakkaan on annettava tunnistus. Henkilötodistukset auttavat meitä varmistamaan, että ostokset todella tehdään todellisilla kortinhaltijoilla. Pahoittelemme asiakkaillemme mahdollisesti aiheutuvia haittoja ja pyydämme heitä ottamaan vastuun siitä, että verkkokaupoista saadaan paremmat edut turvallisen ja turvallisen ympäristön tarjoamiseksi.

Mikä on 3D-suojaussalasana?
VISA ja MasterCard toteuttavat 3D-salasanan yhdessä VISA- ja Mastercard SecureCode -palveluiden kanssa myöntävien pankkien kanssa. 3D-suojatut salasanat lisäävät ylimääräisen turvallisuustason online-luotto- tai maksukorttitapahtumiisi todennuksen kautta. Sinun ymmärryksesi luotiin tämä salasana. Näin varmistat, että vain voit käyttää korttia verkkokaupoissa.